Welkom bij ubuntu-counseling

Leuk dat je de weg naar onze site hebt gevonden!
Hieronder vind je een overzicht van de hulp- en dienstverlening die wij bieden:

ubuntu counseling is opgericht door Chris Hebling. In samenwerking met collega-therapeuten biedt hij counseling aan waarin de levenshouding van de gestalttherapie en die van de oude traditie van het Afrikaanse ubuntu in elkaar groeien tot een menselijker concept van therapie en coaching.

Wij werken vanuit de humanistische psychologie zoals Gestalttherapie en Systeemtherapie. Deze therapieformen zijn curatief.
Lees verder op deze site wat dat concreet betekent en hoe we dit inhoudelijk hebben vorm gegeven. –>

umuntu ngumuntu ngabantu
“we bevestigen ons mens zijn door dat van de ander te erkennen”
– gezegde Nguni etnische groep, Zuidelijk Afrika

Jezelf het instrument zijn

Als je met mensen werkt, dan ben je instrument in aspecten van hun genezings-, helings- of ontwikkelproces. Hoe schoner en meer afgestemd jouw instrument is, hoe minder je jezelf in de weg zit, hoe beter je instrument werkt en hoe meer plezier je beleeft aan je contact met anderen. Je instrument werkt optimaal als je doet wat je het liefste doet. Alle twijfels en vragen over het leven verdwijnen als sneeuw voor de zon als je in contact bent met je hartsvervulling. Als je doet waar je blij van wordt, waar je goed in bent, dan valt alles samen.

Soms zijn we daar ver vanaf. We houden om allerlei redenen vast aan wat we hebben, want we kunnen toch niet werkelijk onze droom volgen? Het idee alleen al gaat vaak gepaard met angst.

Maar de droom trekt wel en de droom maakt je vrij en blij.

YES-I-DO

Dus, wil jij het contact met je essentie versterken, wil je nieuwe tools ontwikkelen om je cliënten beter te ondersteunen, geïnspireerd te zijn in je werk met anderen? Wil je weer ervaren hoe het is om ‘YES I DO’ te zeggen tegen jezelf, tegen het oprekken van je grenzen en ideeën over jezelf, én ben je bereid jezelf in de ogen en in het hart te zien? Dan ben je van harte welkom.

Scherp je intuïtie te scherpen, gebruik je nagels, of verzacht en ontspan, kortom zet jouw power in. Onderzoek wat je belemmert om helemaal te gaan en met jezelf samen te vallen en vindt daarin heling in de natuur en niet in het minst in het contact met elkaar.

Hartsvervulling

Chris Hebling en Marijke Levelink organiseren een week in St Koloman in Oostenrijk.
Een 6-daagse reis naar een voedende omgeving, in prachtige natuur met oude Keltische krachtplekken, rijke historie en gezond en lekkere Ayurvedische maaltijden. We werken in het ayurvedisch centrum ‘Die Tauglerei’ waar je ook van andere oude indiaanse behandlingen/massages kan genieten (om bij te boeken).

 

 

We maken dagelijks gebruik van yoga en stilte. Je leert de genezende kracht lichaamstaal kennen te spelen met Griekse gebaren, continuum movement, sjamanistische ene systemische werkvormen en mantras, ingebonden door de warmte en wijsheid van van Tri-Energetics.

Marijke en Chris

Chris Hebling

ubuntu counseling
Als een systemische gestalttherapeut en maatschappelijk werker uit de VS en Duitsland. Chris werkt al zestien jaar met groepen en personen in binnen- en buitenland. Zijn benadering is voornamelijk geïnspireerd op het genezingspotentieel van de humanistische psychologie, het verkennen van bewegingen / gebaren en het werk van Rickie Moore (Tri-Energetics). Chris heeft de traditionele Afrikaanse filosofie van ubuntu overgenomen als zijn fundamentele benadering van klantcontact.

Marijke Levelink

Horus Consult
Persoonlijke en professionele ontwikkeling heeft het hart van Marijke. Zowel in haar rol als (team)coach en counselor, als in haar werkzaamheden als manager van een opleidingsinstituut en mediator in de zorg, staat contact met de mens zelf als met de ander voorop. Het licht brengen in dat wat liever niet of juist eindelijk wel erkend wil worden heeft haar passie. Daarin zit de transformatie, de ontwikkeling. Ze werkt graag met de wijsheid van het lichaam, het hart en de mind.
Marijke is oorspronkelijk verpleegkundige en andragoloog en zij is sjamanistisch opgeleid. Zij werkt net als Chris met Tri-Energetics.