ubuntu counseling is opgericht door Chris Hebling. Hij biedt, in samenwerking met collega-therapeuten, counseling aan waarin de levenshouding van de gestalttherapie en die van de oude traditie van het Afrikaanse ubuntu in elkaar groeien tot een menselijker concept van therapie en coaching.

Chris is maatschappelijk werker en gestalttherapeut en heeft, gedreven door zijn anti-apartheidwerk, een tijd in Zuid Afrika gewerkt en heeft daar kennis gemaakt met deze houdingen van het met-elkaar-zijn. Deze indrukwekkende periode en zijn opleiding tot systemisch gestalttherapeut hebben hem doen beseffen, dat deze zijns-houdingen door dezelfde kern gevoed worden, die ook hij kende en die hem inspireerden. Dít door het therapeutisch werken uit te dragen, is zijn passie.


Wij werken vanuit diverse locaties in Amsterdam. Afspraken kunnen zowel overdag als s'avonds plaatsvinden, afhankelijk van de beschikbaarheid.
Bij gezinstherapie doen we, als het voor het proces meerwaarde heeft, ook huisbezoeken.

Graag willen we ons even nader aan u voorstellen:


Chris Hebling (41)

is oorspronkelijk afkomstig uit Chicago (VS) en opgegroeid in Hamburg (D) en Zuid Afrika. Hij is gecertificeerd systemisch gestalttherapeut (IHP) en gediplomeerd maatschappelijk werker (NVMW) / sociaal agoog.
Chris heeft ruim 8 jaar ervaring met counseling als systeem- en gestalttherapeut en heeft veel ervaring in het coachen en supervisie geven o.a. aan de hogeschool Amsterdam. Hij is gelicenseerd counselor van de Ned. Federatie Gezondheidszorg en de RBNG en lid van de BVPPT (beroepsvereniging). Chris werkt in het Nederlands, Engels en Duits en heeft ruime ervaring in homospecifiek hulpverlenen. Hij gebruikt aanvullend elementen uit de kunsttherapie, transactionele analyse, systeemopstellingen en hypnotherapie.

Tanja Vermeulen (56)
(partner in trainingsgroepen)

is een ervaren gestalttherapeute, leertherapeute, supervisor en coach. Van huis uit is ze maatschappelijk werkster (NVMW) en heeft een managementopleiding.
Ze is lid van de NVAGT (beroepsvereniging) en de EAGT en is geregistreerd psychotherapeute bij de EAP. Ze is verder opgeleid in psychopathologie en lichaamswerk en is docente HBO.
Tanja werkt sinds 1996 in haar eigen praktijk.


Brigitte Turczer (51)
(partner in coaching projecten)

Brigitte is Gestalt- en Traumatherapeute en komt oorspronkelijk vanuit het maatschappelijk werk.
Ze is gecertificeerd counselor (BVPPT) en werkt sinds 1991 in haar eigen praktijk in Hamburg/Duitsland. Brigitte heeft ruime ervaring in het begeleiden van diverse psychotherapeutische groepen en het geven van trainingen en gebruikt aanvullend methodieken vanuit de humanistische psychologie en spirituele geneeskunde.